A HABA filozófiája

A HABA filozófiája

A Haba filozófiája egy egyszerű elvre épül:

“Az életben a gyerekek a legfontosabbak.”

Az alapvető értékek megismertetése, önállóvá válásuk, kreatív és ötletes emberekké való fejlődésük segítése nem a szülők kizárólagos feladata. A gyerekek egy összetett kapcsolati hálóban nőnek fel. A rokonok, barátok, tanárok mind-mind befolyásolják a gyermekek fejlődését. Az emberek mellett az első naptól kezdve nagy szerepet játszik az őket körülvevő környezet és a benne található tárgyak is.

Németországban gyártva és tervezve

A HABA játékok generációkon keresztül bizonyították értéküket a kimagasló tervezésük által. Ez az érdem legfőképp a tervezőké és a játékkészítőké. Több mint 15-en szívüket, lelkület beleteszik, hogy ilyen jól átgondolt játékok születhessenek. Inspirációt a természetből nyerik, vagy azoktól az emberektől, akikkel találkoznak utazás, munka vagy otthoni pihenés során.

Nem csak az ötletek születnek Németországban, hanem a játékok jelentős többsége is a Bad Rodach-i üzemben készül. A fa játékok alapanyaga is németországi, fenntartható erdőgazdálkodásból származik, éppen ezért minden fajáték PEFC minősítéssel rendelkezik.

Mosolyt csalni a gyerekek arcára!

„Ha meg akarjuk változtatni a világot, először a gyerekekkel kell kezdenünk”

Yehudi Menuhin

A szülők figyelme és szeretete mellett a legfontosabb, hogy a gyermekek a korosztályuknak megfelelő, jól kitalált játékokkal játszhassanak, hogy azok elősegítsék képességeik fejlődését, ösztönözzenek a kreatív játékra, de mindenekelőtt hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

Röviden: olyan dolgok amik mosolyt csalnak az arcukra és folyamatos kihívást jelentenek.

Változtassuk meg együtt a világot úgy, hogy értelmes játékokkal és gyönyörű tárgyakkal időt és teret adunk a gyermekeknek a személyiségük fejlesztéséhez!

Fontos a környezetvédelem és a fenntarthatóság

A proaktív környezetvédelem és a fenntartható termelés évek óta a vállalat filozófiájának alapvető eleme. 1999-ben a HABA volt az első német játékgyártó, amely megfelelt az EMAS-nak, és megkapta a DIN ISO 14001 környezetvédelmi tanúsítványt. A rövid szállítási utak, modern gyártási technológiák és innovatív anyagok használata magától értetődő. A felhasznált anyagok megújuló forrásból származnak: a fa fenntartható erdőgazdálkodásból, a textil, műanyag és karton elemek pedig újrahasznosított alapanyagokból készülnek.

Társadalmi felelősségvállalás

A társaság komolyan gondolja az alkalmazottaival, partnereikkel és ügyfeleikkel szembeni társadalmi felelősségvállalást. Úgy gondolják, hogy a bizalom csak akkor valósulhat meg, ha tisztességes módon cselekszünk, ami minden kapcsolat alapja. A HABA a HABA vállalatcsalád része, és gyökereihez hű maradt, mint családi vállalkozás.

Számunkra adott, hogy egy családi vállalkozást egy család vezet. Ezért testvéreimmel évek óta a vállalkozás több területén aktívak vagyunk. És örömmel vállaljuk ezt a felelősséget. A régió iránti elkötelezettség mindig is fontos volt számunkra, akárcsak a nagyszüleink, és ahogy ez ma is az apánk számára ”- hangsúlyozza Sabine Habermaass, a társaság alapítójának unokája.

(Forrás: haba.de)