Már megunta a rajzolást, színezést gyermeked? Vagy egyszerűen még inkább nem is adtad a kezébe, mert túl pici hozzá? Szeret maszatolni, de nincs ötleted, mivel is tegye azt? Már festhetne, de félsz, hogy megeszi, hogy nem tudod lemosni bőréről a festéket?

Mi a megoldás?

Itt egy remek festék recept, amivel a legkisebbek is bátran maszatolhatnak, a nagyobbak pedig biztonsággal alkothatnak már komolyabb műveket is.

Összetevők

joghurt
keményítő
ételfesték

Elkészítés

  1. Készítsd elő a hozzávalókat, és vegyél elő egy tányért és néhány tálkát, amibe a színeket kevered ki. Szükséged lesz még 1-2 kanálra is a kotyvasztáshoz 🙂
  2. A festék alapját a joghurt adja, ebből tegyél a tálkába 4 evőkanálnyit. Ehhez adj hozzá 2 evőkanálnyi étkezési keményítőt és keverd el. Akkor jó a festéked, ha a kanalat könnyen bele tudod mártani. A keményítő akkor kevés, ha semmilyen állagváltozást nem észleltél még, és akkor sok, ha megáll, nehezen tudod belemártani a kanalat. Ezeket az arányokat tartva nyugodtan növelhető az alap mennyisége.
  3. A fenti lépésekkel elkészült a festék alapja és a fehér szín egyúttal. Nincs is más dolgod, mint az előkészített mesterséges és/vagy természetes ételfestékkel megszínezni, kikeverni a színeket tetszőleges mennyiségekben ebből az alapból.

Takarítás

A végeredmény száradás után lepattogzik az asztalról, székről, így nagyjából egy porszívózással el is lehet takarítani a játék után.

Ezekre érdemes figyelni...

Az elkészített festéket viszont nem érdemes hosszan tárolni, lévén romlandó alapanyagból készült, és természetesen tejérzékenyek számára nem ajánlott.

Ugye milyen egyszerű?

Amint látjátok, csupa ehető, otthon könnyűszerrel fellelhető alapanyagokból pár perc alatt több órányi izgalmas, kézügyességet, fantáziát igénylő mókát adhattok gyermeketek számára. Fessetek, maszatoljatok együtt Velük, de ha fél percre nem figyelsz oda, akkor sem kell aggódnod, ha épp megnyalja a festéket.

Jó szórakozást!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email